PallarsActiu constitueix la taula de treball de Salut i Esport dels Pallars

Avui, s’ha constituït una nova taula de debat i treball entre el sector sanitari i esportiu on Pallarsactiu n’és el catalitzador. En aquesta hi han assistit  una sèrie de professionals i directius de l’àmbit públic i privat, per poder abordar dèficits /problemàtiques que tenen una gran rellevància en aquests sectors i trobar-hi solucions buscant-hi complicitats d’altres agents i institucions.

La taula  pretén ser una eina que serveixi per crear sinèrgies positives entre els dos àmbits, sanitari i esportiu,  i d’on sorgeixin propostes per realitzar accions conjuntes d’ambdós sectors.

El Pallars té un gran dèficit per trobar personal sanitari que vulgui venir a exercir la seva professió i en extensió quedar-s’hi, això fa que es plantegi que l’esport i la qualitat de vida siguin un atractiu important per atreure professionals a la zona.

En la primera trobada s’han abordat molts temes i s’han debatut problemàtiques que el territori té des de fa dècades com la importància que hi hagi una millora en els comunicacions perquè la mobilitat sigui més còmoda i ràpida, això passaria per la ja tant reivindicada millora en infraestructures, com augmentar les freqüències horàries del tren i reduir-ne el temps del trajecte. S’han establert unes línies de treball importants perquè el territori obtingui rellevància en el món de l’esport i en la innovació i que en aquests darrers mesos es treballaran perquè esdevinguin una realitat.

Així com la possibilitat de facilitar als metges/es, infermers/es que venen al Pallars un acompanyament per conèixer els serveis que hi ha al Pallars, com trobar-los i dirigir-los cap a ells. 

Finalment , s’ha remarcat el fet que en la implantació de la xarxa de fibra òptica pública que s’ha realitzat recentment a Tremp, l’edifici de l’hospital n’ha quedat al marge, provocant que els usuaris de l’hospital no tinguin accés a aquest servei.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.