Pallarsactiu dona suport als Jocs d’Hivern Barcelona Pirineus 2030 i proposa la creació d’un centre d’Alt Rendiment Esportiu dels Pallars a Port Ainé

La societat de Pallarsactiu ha organitzat una trobada entre diferents representants públics i privats de les comarques del Pallars Jussà i Sobirà amb EL President de Ferrocarrils de la generalitat Sr. Ricard Font i el   secretari d’Esports de la Generalitat de Catalunya , Gerard Figueres, per trobar punts de col·laboració i sinergies positives en ambdós territoris en quant a la preparació de la candidatura dels JJOO d’hivern 2030 , i veure així quin paper poden jugar els Pallars en aquest esdeveniment.

En el marc d’aquesta trobada Pallarsactiu proposa als representants d’ambdues institucions  la creació d’un centre d’alt rendiment esportiu en altitud a Port Ainé, amb la convicció que pot ser una gran oportunitat per reforçar la candidatura dels jocs i el posicionament i valorització dels espais naturals del Pallars i  per solucionar  dins del context econòmic negatiu i de despoblament , el greu problema de professionals sanitaris.  

Aquesta proposta esdevé del treball realitzat en la taula de salut i esport de Pallarsactiu on una de les problemàtiques principals és el dèficit de professionals sanitaris, sobretot l’especialitzat. Amb la creació del CAR en altitud es pretén que l’Hospital del Pallars esdevingui un centre de referència en medicina esportiva i això ajudi assentar les bases per fixar professionals a l’hospital comarcal. 

Durant la reunió el President de FGC i El Secretari General de l’esport han anunciat la creació d’una taula de treball conjunta de la candidatura entre les comarques del Jussà i el Sobirà.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.