Subvencions comerç, finançament per allotjaments turístics i més informació rellevant

Subvencions del CCAM per a les entitats i empreses del comerç, serveis, artesania i moda, per aquest any 2020

El Pla d’Ajuts inclou 7 programes específics dirigits a autònoms, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment les obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma o que han patit un descens del 70% de la facturació. S’entén que són empreses de serveis a la persona els tallers mecànics, els serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, bars i restaurants, i serveis de menjar preparat i càtering.

També inclou programes adreçats a les entitats territorials i sectorials del sector comerç, del sector de l’artesania i del sector de la moda, els gremis, les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris i els ens locals en l’impuls d’actuacions de reactivació econòmica que duguin a terme.

Informació detallada i accés al tràmit:
https://mcusercontent.com/e035881191c46f366886a1985/files/190ae2f2-16cb-4233-a42e-d280eeab8039/Subvencions_CCAM.pdf

Modificació de les bases reguladores de la línia de préstecs en condicions preferents per al finançament de projectes de renovació dels establiments d’allotjament turístic de Catalunya

Incrementen l’import del préstec per a la millora i modernització d’establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural amb seu operativa a Catalunya, que portin un mínim de dos anys en funcionament, passa a ser d’un màxim de 2 milions €.
 
L’import del préstec podrà ser fins al 100% de l’import de les actuacions subvencionables, amb un mínim de 60.000,00 euros i un màxim de 2.000.000,00 d’euros per beneficiari/ària, sia en una única operació, sia acumulant diverses operacions fins assolir aquest màxim esmentat.
 
Coneix les condicions i accés al tràmit:
http://www.icf.cat/ca/productes-financers/prestecs/icf-turisme/?fbclid=IwAR2xWnfMAbxjqkJ4lQ18MDcTO7b5Je9UFaI09u8dbxc1xVjzgv3ivxBBf9s


Continuació i modificació dels terminis de determinats procediments en matèria de subvencions del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Aquesta Ordre permetrà continuar amb la tramitació i resolució dels ajuts de la convocatòria Leader 2019, i per altra banda, amplia el termini de justificació fins a 30 de setembre dels ajuts de la convocatòria d’ajuts Leader 2018. També incorpora la possibilitat de fer les visites de certificació mitjançant una declaració responsable del beneficiari de l’ajut, adjuntant unes fotografies georeferenciades.

ORDRE ARP/50/2020:
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/8124/1793138.pdf

______________________________________________________________

Recomanacions de seguretat per a la tornada al treball
https://www.globalleida.org/mesures-extraordinaries-de-suport-empresarial-per-el-coronavirus-2/
 
En aquest link de GlobaLleida trobareu:

  • El pla de desescalada, amb el pla de transició cap a la nova normalitat del “Ministerio de Sanidad”, annex amb el panel d’indicadors, les fases i el cronograma.
  • Les mesures preventives, amb el procediment d’actuació pels serveis de prevenció de riscos laborals pel COVID19, el llistat de contactes on podeu adquirir EPI’s (Asepal), una guia de bones pràctiques als centres de treball, recomanacions per autònoms i empreses per a la tornada als centres de treball, i mesures preventives per garantir la separació entre treballadors.
  • El transport i logística, amb la guia ràpida i higiene per a conductors i per a la desinfecció de camions, guia del coronavirus per a la logística (CCOO, UGT, UNO i GESEME) i protocols de prevenció en operacions de logística i transport (AECOC)

Per altra banda, també trobareu per sectors, guies de bones pràctiques, protocols de prevenció, i guies d’actuació.
 
Pel que fa als EPI’S des de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida
han preparat un formulari que us proporcionarà unes recomanacions fàcils, entenedores i adaptades a la vostra activitat.
 
T’ofereixen acompanyament en la compra d’EPIs, mitjançant un formulari en que informeu dels productes que requereixi la vostra empresa. (Respondre aquest formulari no implica formalitzar la comanda)
 
Per a més informació:
https://www.cambralleida.org/compra-epis/?fbclid=IwAR3P53KCbHl0frY_fMhXR3HK9Ni18ekW9yoxRJ1euY2rZTwm_om3PgNOSw4

______________________________________________________________
 

Recordar-vos que podeu seguir formant-vos, mitjançant algunes entitats com:
* GlobaLleida: https://www.youtube.com/playlist?list=PL06XXyV2BtBLS_r8kpUcGd6Vqker_cscl
* Cambra Comerç de Lleida (Ckick Meetings): https://www.cambralleida.org/producte/click-meeting-metamorfosi-la-solucio-a-un-nou-paradigma-comerc-ara-es-hora-de-demostrar-qui-som/
* Autoocupació: http://www.autoocupacio.org/es/provincia/lleida/
* PIMEC: https://www.pimec.org/ca/pimes-autonoms/serveis/gestio-del-talent/formacio-gratuita-des-casa

Us aconsellem visualitzar aquesta càpsula:
LA VEU DELS EXPERTS: “Moratòria i ajornament en el pagament de les quotes de la Seguretat Social”

Clickeu a la imatge per accedir al vídeo explicatiu:


I us recomanem també el programa del curs online “Emprendimiento en el medio rural”, el curs s’iniciarà el pròxim 18 de maig de 2020, amb una duració de quatre setmanes.

Dirigida a emprenedors que tinguin el seu propi negoci i vulguin diversificar la seva activitat i profunditzar els seus coneixements, i també a aquells altres emprenedors amb una simple idea de negoci. .

Per participar, les inscripcions estaran obertes fins al dia 11 de maig, inclòs.
Podeu accedir a través del següent enllaç:
http://www.redruralnacional.es/-/curso-de-emprendimiento-en-el-medio-rur-3

Haureu de complimentar el següent qüestionari:
https://es.surveymonkey.com/r/Emprendimiento

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.