Pallarsactiu celebra un any més el “Sopar de pallaresos” reinventant-ne el format a través d’un berenar virtual

“És reuneix una quarantena d’empresaris i emprenedors amb vincles al Pallars en la 5a jornada-networking – oportunitats al món rural”

El passat dijous, 17 de desembre, Pallarsactiu va celebrar el Berenar Pallarès virtual, amb la ponència “Oportunitats al món rural amb la innovació, digitalització i l’emprenedoria” del Sr. Carlos Barrabés de Benasque una de les veus més influents a Europa en matèria d’Innovació i startups.

L’acte es va organitzar com a alternativa al sopar de pallaresos anual, que enguany hagués celebrat la seva 5a edició. El context actual va impedir la seva organització tradicional, però la societat de foment ha reinventat el format i ha aconseguit agrupar telemàticament una quarantena d’empresaris i emprenedors pallaresos o amb vincles als Pallars.

La trobada va iniciar amb un discurs reflexiu i optimista del President de la societat, Josep Gonzalez, que va destacar la importància de les petites empreses i autònoms, i els perills que podria suposar un nou confinament. Tot seguit, va prendre la paraula la gerent de Pallarsactiu exposant breument els objectius i projectes en què ha treballat la societat durant aquest 2020, destacant que seguiran treballant per la dinamització, diversificació i el creixement de l’economia dels Pallars, encoratjant a tothom a contactar amb la societat i presentar les seves idees o projectes per facilitar-ne un impuls i crear una network a nivell pallarès.

Seguidament va arribar la part central de l’acte: la ponència “Oportunitats al món rural amb la innovació, digitalització i l’emprenedoria”, per part del Sr. Carlos Barrabés, un referent a nivell de comerç electrònic, nous models de negoci i emprenedoria. La ponència va destacar la importància de comprendre els nous reptes de la era de la globalització, així com la necessitat de treballar plegats en les estructures complexes que genera l’economia actual en els territoris rurals, partint de valors i idees com la sostenibilitat i la cura pel territori.

Durant el transcurs de l’acte, en un agradable ambient de fraternitat i caliu, els assistents van poder degustar diversos productes pallaresos que la societat els va fer arribar als seus domicilis, amb la intenció de berenar plegats i mantenir l’esperit de les trobades dels anys anteriors, tot i la distància. Els participants van poder degustar una varietat de productes elaborats als Pallars, com un paté de bolets d’És Pallarès , ratafia dels Raiers, formatge banyat en cervesa artesana Ctretze de Casa Mateu i galetes de cassis de Postres de Músic.

L’acte va finalitzar amb unes paraules del president de Pallarsactiu i amb la fotografia final dels assistents brindant amb la ratafia.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.