Una quarantena de persones participen en una jornada telemàtica sobre energies renovables

La trobada ha estat organitzada per Pallars Actiu i l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran

NOTA PREMSA

Captura d’una part dels assistents a la jornada | Pallars Actiu

Pallars ActiuUna quarantena de persones han participat en una jornada telemàtica sobre energies renovables organitzada per Pallars Actiu i l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran. La sessió, titulada A l’Alt Pirineu i Aran apostem per les energies sostenibles i renovables, s’ha realitzat aquest dimecres amb més d’una quarantena d’assistents provinents dels sectors públic i privat del Pirineu. Durant la jornada s’han presentat projectes que ja s’estan treballant al territori pirinenc, així com casos d’èxit que s’estan donant arreu del territori català.

Hi han intervingut diferents empreses privades del sector de l’energia compromeses amb la transició energètica com PEUSA, que ha presentat el projecte Compirena per fer edificis intel·ligents. També hi ha participat Factor Energia, que ha exposat les possibilitats reals amb l’autoconsum fotovoltaic, així com l’empresa KM0 Energy, que ha posat l’accent en les comunitats d’energies renovables, possibles i factibles a dia d’avui.

A banda, també han intervingut Ignasi Herms, cap de l’àrea de recursos geològics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), que ha exposat les possibilitats que brinda la geotèrmia a Catalunya. Des del hub Hèpic del Conselh Generau d’Aran, Guillem Piris ha presentat el projecte que s’està desenvolupant a Vielha per posar en funcionament una comunitat energètica perquè els edificis públics puguin fer ús de la geotèrmia, amb la combinació d’altres energies renovables com la biomassa.

La jornada ha transmès a tots els assistents, públics i privats, que s’han de trobar solucions per desenvolupar les energies renovables i que cada territori ha de trobar el seu model més adequat. Pallars Actiu, conjuntament amb l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, ha manifestat la seva intenció de continuar promovent aquest tipus de jornades perquè el territori “pugui fer aquesta transició energètica tan necessària i inevitable”.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.